AB’nin finansal desteği ile gerçekleşen “Zeytin Ürünlerinin Üretimi ve Markalaşması Projesi” tamamlandı.

BU DAYANIŞMANIN VE ELBİRLİĞİNİN BAŞARISIDIR….

2017 yılında Odamızın öncülüğünde kurulan Büyükkonuk Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi’nin Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile yürüttüğü “Zeytin Ürünlerinin Üretimi ve Markalaşması Projesi” tamamlandı. 

Geçen akşam Zeytin Koop üyelerinin ve paydaşların geniş katılımıyla gerçekleşen etkinlikte projenin detayları anlatıldı. Proje Koordinatörü Ersun Aytaç görsellerle desteklediği konuşmasında, projenin yaşanan tüm süreçlerini paylaştı. KTEZO Genel Koordinatörü ve EZKOOP Başkanı Hürrem Tulga, Zeytin Koop Başkanı Mustafa Haset ve Avrupa Birliği Program Yöneticisi Pablo Abrecht yaptıkları konuşmalarında üretimin ve ülkenin geleceği açısından projenin öneminden söz ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.  

Proje, modern üretim yöntemleri ve uluslararası gıda güvenliği standartlarının benimsenmesi ile zeytin sektörünün rekabet gücünü artırma hedefiyle yürütüldü. Bu kapsamında 34 zeytin hasat makinesi, 1 adet dal parçalama makinesi, 2 adet zeytin boyutlama makinesi, soğuk hava deposu, 1 adet taşıma aracı, 1 adet zeytin paketleme makinesi ve 1 adet zeytinyağı dolum/etiketleme/kapaklama makinesinin alımı yapılarak Kooperatif üyelerinin ortak kullanımına sunuldu.

Yine yürütülen bu proje ile hedef pazarların ihtiyaç ve isteklerinin belirlenmesi, rekabet ve pazardaki son gelişmelerin değerlendirilmesi ve marka bilinirliğinin artırılmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesi amacıyla pazarlama ve markalaşma ile ilgili uzmanlarla çalışmalar yürütüldü.

Tüm bu çalışmaların yanısıra, alımı yapılan makine ve ekipmanlarının muhafaza edildiği Zeytin Koop tesisleri için gerekli çalışmalar yürütüldü,  denetimden geçirildi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazanıldı.

Son olarak Koperatifimizin marka değerini ve bilinirliliğini artırmak, Ülkemizde üretim kooperatifçiliğinin mümkün olabileceğini  Büyükkonuk Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi örneği ile topluma aktarmak ve Taş Değirmen markasının yerli tüketici ile olan marka bağını güçlendirerek kalıcı bir marka değeri yaratmak amacıyla bir tanıtım filmi yapıldı ve toplumla paylaşıldı.

KTEZO

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *